top of page

Estetska dentalna medicina

Savršeni spoj umjetnosti i znanosti dentalne medicine. U našoj praksi, osim na zdravlje i funkciju, stavljamo naglasak i na estetiku osmijeha. Ako niste zadovoljni svojim osmijehom, kontaktirajte nas. Naš stručni kadar svakodnevno dizajnira nove zadovoljne osmijehe!

izbjeljivanje.jpg

Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zubi je jedan od najtraženijih estetskih postupaka u dentalnoj medicini. Izbjeljivati se mogu svi zubi ako na njima nema karijesa, upale okolne gingive ili drugih parodontnih simptoma. Zubi koji prirodno imaju žuto-smeđu nijansu bolje reagiraju na ovaj postupak od zubi koji su prirodno sivo-plavkaste nijanse.

 

U našoj praksi, zube izbjeljujemo uz pomoć White Smile Flash lampe. Prije postupka naši stručnjaci Vam temeljito očiste zube. Zatim se nanese zaštita na „zubno meso“, aplicira se gel koji sadrži vodikov peroksid i aktivira se lampom. Postupak traje oko 45 minuta ovisno o potrebama i obavlja se u jednoj posjeti.

Ljuskice

Ljuskice su tanki protetski nadomjesci izrađeni od keramike ili kompozita, a prekrivaju dio vanjske površine zuba.

Kandidat za ugradnju ljuskica za zube je svaka osoba koja ima želju za bijelim osmijehom, a ima prirodne zube i niski karijes indeks. Keramičke ljuskice za zube mogu promijeniti boju, oblik zuba, veličinu i problem nepravilnog položaja zuba, ali i riješiti anomalije kao što je razmak između zuba.

ljuskice.jpg

Estetski ispuni

Estetski kompozitni ispuni su optimalno rješenje za nadoknadu oštećenih tvrdih zubnih tkiva. Osim toga, estetski kompozitni ispuni koriste se za promjenu veličine, boje ili oblik zuba.

Široka paleta boja, pigmenata i čestica omogućuju doktoru dentalne medicine prilagodbu ispuna svakom pacijentu. Dobro je povremeno kontrolirati ispune kako bi se zadržala visoka estetika i funkcionalnost.

Zubni nakit

Ukrašavanje zubi ima dugu tradiciju u mnogim dijelovima svijeta, a zubni nakit i danas je popularan. U novije doba za izradu zubnog nakita uglavnom se koriste razni materijali visokog sjaja, od plemenitih metala do cirkonskih ukrasa u raznim bojama te dragog kamenja i dijamanata. Oralna higijena se obavlja normalno i nije potrebno pretjerano paziti na nakit.

zubni nakit.jpg
bottom of page