top of page

Implantologija

Gubitak zuba predstavlja estetski i zdravstveni problem. Vodi do mnogih komplikacija poput preopterećenja zuba pri žvakanju što uzrokuje progresiju oralnih tegoba. Ugradnja dentalnih implantata najpouzdanija i najsuvremenija je metoda nadokande izgubljenih zubi s dugotrajnim rezultatima. Prije ugradnje implantata potrebno je pregled, dijagnostičku obradu i individualni plan terapije. U sklopu dijagnostičke obrade izrađuje se CBCT snimak.

implantati i krunice prije i poslije.jpg

Prednosti dentalnih implantata

  • Sprječavanje daljnjeg gubitka kosti

  • Dugotrajnost i sigurnost

  • Očuvanje prirodnih zubi

  • Poboljšanje estetike

  • Povratak funkcije

Faze ugradnje implantata

Implantat se ugrađuje u kost. Postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom te je brz i bezbolan. Slijedi vrijeme oporavka 2-6 mjeseci.

Na implantat koji se integrirao u kost postavlja se suprastruktura koja služi kao potpora za zubni nadomjestak. Na suprastrukturu se cementira ili zašarafi protetski nadomjestak ovisno o potrebama i željama pacijenta.

Posljednja faza podrazumijeva redovitu kontrolu i brigu o ugrađenim implantatima kako bi se osigurala postojanost rada.

krunica na implantatu.jpg
all on 6.jpg

ALL ON 4 / ALL ON 6 / ALL ON 8

ALL ON 4/6/8  idealan je način izrade zubnog mosta za sve pacijente koji su tijekom godina izgubili zube u gornjoj ili donjoj čeljusti. Osobe kojima je volumen kosti smanjen zbog dugotrajne bezubosti i nemaju preduvjet za klasično postavljanje implantata, ovo je najbrži i najkvalitetniji postupak rješavanja problema. Kao što samo ime kaže, princip ovog postupka jest postavljanje 4,6 ili 8 implantata koji zadovoljavaju statičke uvjete te služe kao nosači mosta. Ova metoda vraća pacijentima samopouzdanje jer pacijenti više nemaju poteškoća sa žvakanjem i govorom. Estetski rezultati All on tehnike su vrhunski jer zubni most funkcialno i estetski imitira prirodne zube.

bottom of page